Engagerad systemadministratör till svensk underrättelseverksamhet

With Försvarets Radioanstalt in Stockholm - SE

More jobs from Försvarets Radioanstalt

Posted on January 13, 2020

About this job

Job type: Full-time
Experience level: Mid-Level
Role: DevOps, System Administrator
Industry: Cybersecurity, IT Security, Software Development
Company size: 501–1k people
Company type: Public

Technologies

linux, syslog, redhat, centos

Job description

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Just nu söker vi en driven systemadministratör med inriktning mot Linux som vill arbeta med drift och underhåll av vår IT-miljö. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en utmanande komplex verksamhet. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Som systemadministratör arbetar du med alla typer av drift- och underhållsärenden med inriktning på Linux som operativsystem.  Inom detta område erbjuder vi utmannande och stimulerande arbetsuppgifterna som består av daglig support, felsökning, installation, uppgradering och drift.   

Vi erbjuder en innovativ IT- miljö där du får möjlighet att samarbeta med erfarna och kunniga kollegor inom drift och underhåll.  Förutom samarbetet med ditt team så samverkar du med övriga delar av myndigheten.

På FRA får du möjlighet att utveckla dina tekniska kunskaper och vi har långsiktigt fokus på kvalitet.

Du kan

Vi ser att du har en relevant eftergymnasial utbildning eller motsvarande kompetens förvärvad genom arbetslivserfarenhet. Vidare ser vi att du har minst några års arbetslivserfarenhet av Linux systemadministration.  Meriterande är om du har arbetat med skripting, övervakning, virtualisering, lagring, backup, Syslog , CentOS, Redhat samt IT-säkerhet med fokus på Linux.

Dina språkkunskaper är goda i både svenska och engelska och du har en god förmåga att kunna beskriva tekniska problem.

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att trivas hos oss tror vi att du har ett brett teknikintresse och vi söker dig som är har lätt för att samarbeta med andra. Som person stödjer du dina medarbetare i strävan efter att nå gemensamma mål.  Rollen innebär kontakter internt, vilket ställer krav på att du är professionell och tillmötesgående i ditt bemötande. Du har en vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar. Du handlar i enlighet med fattade beslut, verksamhetsplan, mål, policys och riktlinjer. Vidare ser vi att du tar stort ansvar för dina uppgifter, kan planera och prioritera samt fokusera på rätt saker.

Om FRA 
FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Som systemadministratör hör du till avdelningen för teknik. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, anskaffar och driftsätter nya system samt sköter drift och underhåll av befintliga system.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Johan Ingvarsson på telefon 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Apply here