DevOps Engineer/Linux systemadministratör till agilt webbteam

With Pensionsmyndigheten in Stockholm - SE

More jobs from Pensionsmyndigheten

Posted on March 25, 2020

About this job

Compensation: kr348k - 5400k
Job type: Full-time
Experience level: Mid-Level
Role: DevOps
Industry: Information Technology
Company size: 1k–5k people
Company type: Public

Technologies

linux, python, puppet, jenkins, kubernetes

Job description

Vill du arbeta med moderna och komplexa system i en organisation som utvecklas inom DevOps? Vill du arbeta med trevliga och kompetenta kollegor på en ambitiös och framåtsträvande arbetsplats? Trivs du att få arbeta med en hög nivå av frihet, eget ansvar samt bra teamsamarbete? I så fall kan rollen som DevOps Engineer / Linux systemadministratör i ett av våra agila webbteam vara rätt nästa steg för dig.

Pensionsmyndigheten är en myndighet som ligger i framkant när det handlar om teknik och utveckling. IT-avdelningen består idag av ca 300 medarbetare och växer kraftigt för att möjliggöra genomförandet av den nya Pensionsöverenskommelsen 2020-2026. För oss inom IT innebär det bl.a. nyutveckling av ett flertal nya system med den senaste tekniken och arbetssätt. Vår vision är att leverera Bäst IT för Sverige. Som en del av vår IT-avdelning kommer du att verka i en miljö präglad av stort driv och hög ambitionsnivå samtidigt som vi värnar om en sund balans mellan arbete och privatliv. Vi sitter i ljusa och moderna lokaler i nära anslutning till Hornstulls tunnelbana.

Arbetsbeskrivning

På Pensionsmyndigheten arbetar vi med Continuous Delivery, automatiserad testning och automatiserad konfigurationshantering. Vi har som ambition att automatisera vårt arbete redan från början för att undvika att behöva göra samma sak mer än en gång. Allt i linje med DevOps. I din roll som DevOps Engineer / Linux systemadministratör kommer du att ingå i ett agilt och tvärfunktionellt webbteam tillsammans med utvecklare, testare, m.fl. I teamet kommer du att vara en central person och underlätta dina kollegors dagliga arbete genom att diskutera idéer, angreppsätt och lösningar. Du får många kunniga kollegor som gärna delar med sig av sin kunskap och erfarenheter och vi jobbar aktivt med kompetensspridning. Vår webb bygger på Linux, java, mikrotjänster och containers. Vi utvecklar ständigt våra arbetssätt och försöker ta till oss av den senaste tekniken. I närtid kommer vi att bl.a. arbeta med att flytta över våra containers till våra nya Openshift-plattform. I dina dagliga arbetsuppgifter ingår att delta proaktivt i utvecklingsarbetet för att säkerställa en stabil driftsmiljö och effektiv Continuous Delivery pipeline. Vidare kommer du att övervaka, felsöka och utföra installationer, samt ansvara för konfiguration och integration mot bakomliggande system.

_ Det här är några av de tekniker vi arbetar med: _
* Red Hat Linux
* Java
* Springboot
* Docker / Openshift / Kubernetes
* Puppet / Ansible
* Bash / Python / Groovy
* Maven / GoCD / Jenkins / Nexus
* Git / Bitbucket /Jira
* Elastic Stack
* Nagios/Check_mk
* Big-IP
* AEM

Utbildning och erfarenhet
För att lyckas i rollen ska du ha:
* Arbetslivserfarenhet som gett dig en god kompetens inom Linux
* Arbetslivserfarenhet som gett dig en god kompetens inom programmering
* Goda kunskaper i tal och skrift i såväl svenska som engelska * Särskilt meriterande med arbetslivserfarenhet av ovan nämnda tekniker/system
* Särskilt meriterande med arbetslivserfarenhet av systemutveckling eller automatiserad testning (gärna Java)
* Särskilt meriterande med arbetslivserfarenhet av att arbeta agilt, lean eller DevOps
* Särskilt meriterande med eftergymnasial utbildning inom IT

Egenskaper
För att trivas i rollen som DevOps Engineer / Linux systemadministratör hos oss är det viktigt att du som person har en god analytisk och problemlösande förmåga. Vidare ser vi att du är nyfiken, ansvarstagande och resultatorienterad. Självklart tycker du om att arbeta i team, har en god samarbetsförmåga och trivs med vårt klimat där kompetensspridning är en naturlig del i arbetet. Vi har stort fokus på vår kultur och hur vi tillsammans påverkar vår arbetsplats, du bör därför ha ett intresse och vilja att vara med på denna kulturresa. Vår kultur kan sammanfattas med tre ord: effektiva, kunniga och hjälpsamma. I urvalet kommer vi lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Apply here